» اخبار » اخبار گوناگون » کشف یک «کفش» استثنایی ۵۰۰ ساله در «چاه توالت»
اخبار گوناگون

کشف یک «کفش» استثنایی ۵۰۰ ساله در «چاه توالت»

۱۴۰۳/۱۰/۱۰ 0013

یک کفش چوبی قرن پانزدهمی با ویژگی‌های منحصربه‌فرد در یک چاه توالت قرون وسطایی در شهر آلکمار هلند کشف شده است.

به گزارش فرادید، اگرچه کفش‌های چوبی در فرهنگ هلند حضور قابل توجهی داشته‌اند، اما تا کنون تنها 44 مورد از آن‌ها در حفاری‌های باستان‌شناسی در هلند و بلژیک کشف شده است. البته بسیاری از آن‌ها در وضعیت بسیار پوسیده‌ای کشف شده‌اند و تنها قسمت‌های کمی از آن‌ها باقی مانده است. اما کفشی که به تازگی کشف شده در وضع نسبتا کامل و سالمی قرار دارد. این تنها کفش چوبی موجود در سوابق باستان‌شناسی هلند است که از چوب درخت غان ساخته شده؛ درختی که در هلند رشد نمی‌کند. 

 

این کفش چوبی پاشنه‌دار در شرایط غرق‌آب و بی‌هوازی یک چاه توالت 500 ساله کشف شد؛ شرایطی که باعث شده شکل کفش تقریبا به طور کامل حفظ شود. باستان‌شناسان پس از تمیز کردن کامل تکه‌های کفش، توانستند آن را دوباره به هم بچسبانند و کامل کنند.

 

این کفش یک پاشنه دوتایی دارد؛ ویژگی ظریفی که در مدل‌های معمولی و روستایی یافت نمی‌شود. کیفیت کفش و محل کشف آن در یک محیط شهری نشان می‌دهد که این یک کفش کاری از نوع مورد استفاده کشاورزان نبوده، بلکه کفشی برای استفاده روزانه در شهر بوده است. 

 

این چاه توالت در ماه نوامبر در جریان ساخت یک محفظه‌ی زباله زیرزمینی کشف شد. از حدود سال‌های 1450 تا 1558 از این نوع کفش‌ها استفاده میشد. آن زمان، تقریباً هر خانه شهری یک چاه توالت داشت تا زباله‌های انسانی و همچنین زباله‌های مواد غذایی و خانگی در آن ریخته شود. به همین دلیل، این کفش چوبی سر از محل کشف خود درآورده است.

 

کفش،اخبار گوناگون،خبرهای گوناگون

یک دست‌سازه‌ی چوبی منحصر به فرد دیگر نیز در این چاه توالت یافت شد: یک پیمانه غلات؛ یک سطل کم‌عمق گرد برای اندازه‌گیری غلات. این پیمانه از جنس چوب بلوط نازک، تقریباً دست‌نخورده در چاه باقی مانده بود. تنها پنج قطعه از این پیمانه‌های غلات قبلاً در هلند و بلژیک یافت شده است. این تنها پیمانه‌ی غلات هلندی تقریباً کامل قرون وسطایی است که تاکنون پیدا شده است. پیش از این کشف، ما فقط از روی تصاویر می‌دانستیم پیمانه غلات چه شکلی است. 

 

کفش چوبی و پیمانه غلات، تحت حفاظت هستند تا درباره‌شان بیشتر مطالعه شود. در صورت امکان، محققان آن‌ها را بازسازی خواهند کرد و قطعات شکسته آن‌ها را با روشی غیرتهاجمی دوباره کنار هم قرار خواهند داد.

 

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×