نوآوری و کشفیات علمی

نوآوری و کشفیات علمی

تولید پلاستیک تجزیه‌پذیر با استفاده از باکتری‌ مدفوع

۱۴۰۴/۰۱/۰۸0 19

محققان موفق به توسعه روشی شده‌اند که می‌تواند تولید پلاستیک‌های تجزیه‌پذیر را با استفاده از منابع تجدیدپذیر امکان‌پذیر کند. این روش از یک سیستم زیستی بهره می‌برد که در آن میکروارگانیسم‌های جداشده از مدفوع برای تولید پلیمرهای خاصی به کار گرفته می‌شوند.

نوآوری و کشفیات علمی

دانشمندان با مهندسی ژنتیکی، موش‌هایی با مو‌های ضخیم مانند ماموت‌های پشمالو تولید کردند

۱۴۰۳/۱۲/۱۹0 44

دانشمندان شرکت بیوتکنولوژی Colossal Biosciences در حال تلاش برای احیای جانوران باستانی هستند؛ یا به عبارت دیگر مهندسی ژنتیکی حیوانات زنده با ویژگی‌هایی شبیه گونه‌های منقرض شده مانند ماموت‌های پشمالو. 

مغز ما چگونه اصوات را به مکالمه تبدیل می‌کند؟

۱۴۰۳/۱۲/۱۸0 36

یک مطالعه جدید نشان داده است که چگونه مغز صداها، الگوهای گفتار و کلمات را به طور یکپارچه به مکالمات روزمره تبدیل می‌کند. محققان با استفاده از فناوری پیشرفته برای تجزیه و تحلیل بیش از 100 ساعت فعالیت مغز در طول بحث‌های واقعی در طول زندگی، مسیرهای پیچیده‌ای که به ما امکان صحبت کردن می‌دهند را شناسایی کرده‌اند. 

نوآوری و کشفیات علمی

ساعت آخرزمان؛ دانشمندان می‌گویند تنها ۸۹ ثانیه به نابودی دنیا مانده است

۱۴۰۳/۱۱/۱۲0 48

گروه «بولتن دانشمندان اتمی» روز سه‌شنبه 28 ژانویه ساعت نمادین آخرالزمان را 89 ثانیه به نیمه‌شب اعلام کرد. به این ترتیب دانشمندان برای اولین بار در 3 سال گذشته زمان نمادین برای رسیدن آخرالزمان در سال 2025 را یک ثانیه افزایش دادند.

نوآوری و کشفیات علمی

کشف رفتار «روباه و خرگوش» در دنیای کوانتومی

۱۴۰۳/۱۱/۰۸0 44

مصداق ضرب‌المثل من بدو آهو بدو، یا رفتار موش و گربه‌ای یا تعقیب و گریز روباه و خرگوش، در دنیای کوانتومی نیز می‌تواند وجود داشته باشد. دانشمندان چنین تعاملات متضادی را در سیستم‌های کوانتومی پیدا کردند. این فناوری می‌تواند در صنعت نیز کاربرد داشته باشد و بتوان از آن برای تولید ابزارهای بسیار دقیق استفاده کرد.

نوآوری و کشفیات علمی

راز «گربه‌های نارنجی» پس از 110 سال کشف شد

۱۴۰۳/۰۹/۱۹0 71

برای بیش از یک قرن، رمزهای ژنتیکی پشت رنگ نارنجی برخی گربه‌ها و رنگ پوست‌لاکپشتی برخی دیگر از گربه‌ها ذهن دانشمندان و علاقه‌مندان به گربه‌ها را به خود مشغول کرده بود. حالا دو مطالعۀ دید مدعی هستند که این معما را حل کرده‌اند.

×