کشفی شگفتانگیز درباره خاک رس معمولی
دانشمندان دانشگاه پردو و آزمایشگاههای ملی ساندیا در آمریکا کشف کردهاند که نوعی خاک رس به نام ساپونیت میتواند بهطور مؤثری دیاکسید کربن (CO₂) را از هوا جذب کند.
دانشمندان دانشگاه پردو و آزمایشگاههای ملی ساندیا در آمریکا کشف کردهاند که نوعی خاک رس به نام ساپونیت میتواند بهطور مؤثری دیاکسید کربن (CO₂) را از هوا جذب کند.
یک کنسرسیوم از پژوهشگران در چهار کشور اروپایی در حال توسعه روشی برای «خالکوبی کردن» موجودات میکروسکوپی روی نمای ساختمانها هستند. این خالکوبیهای زنده قادر خواهند بود دیاکسید کربن را از هوا جذب کنند، از ساختمان محافظت کند و حتی آن را به درخشش درآورند.
این دستاورد علمی میتواند انقلابی شگرف در صنایع مختلف ایجاد کند. از جمله این صنایع میتوان به برش و حفاری دقیق و همچنین ساخت قطعات الکترونیکی نوین اشاره کرد. این ماده شگفتانگیز و بسیار کمیاب، حتی از الماسهای طبیعی نیز سختی بیشتری از خود نشان میدهد.
پژوهشهای جدید محققان دانشگاه ویرجینیا تک (Virginia Tech) نشان داده است که ساس تختخوابی (Cimex lectularius) احتمالاً نخستین گونهای بوده که انسان را بهعنوان منبع تغذیه خود برگزیده و از حدود 60 هزار سال پیش تاکنون، همچنان از ما تغذیه میکند.
دانشمندان در یک مطالعه به تازگی دریافتند که شامپانزههای طبلزن برای صحبت با یکدیگر در جنگلهای بارانی، موسیقی میسازند.
با بهرهگیری از فناوریهای کوانتومی پیشرفته که ابتدا برای نجوم و شبکههای کوانتومی توسعه یافته بودند، پژوهشگران قدمهای بزرگی در شناسایی ذراتی که قبلا غیرقابل تشخیص بودند، از جمله اجزای بالقوه ماده تاریک، برداشتهاند.
دانشمندان موفق به کشف و مشاهده حالت جدیدی از کوانتوم با استفاده از فناوری نوری جدید خود شدند.
عاشقان رنگ بنفش ممکن است با شنیدن این خبر شوکه شوند که رنگ مورد علاقهشان در واقع وجود خارجی ندارد! یک مطالعه جدید نشان داده که مغز انسان این رنگ را بهطور مصنوعی ایجاد میکند.
محققان دریافتند که سگها از طریق بینی خود چه چیزهایی را متوجه میشوند.
نقشه بخشی از مغز موش که انتظار میرود قابل تعمیم به انسانها نیز باشد، میتواند به دانشمندان در درک رفتارها، آگاهی و حتی معنای انسان بودن کمک کند.
شرکت بیوتکنولوژی کولوسال اعلام کرده که گرگ وحشت را به زندگی بازگردانده؛ اما آنچه دراصل ارائه داده ژنوم گرگ خاکستری با چند ویرایش ژنتیکی است.
باکتریهای دریایی جدیدی که در مقادیر زیاد هیدروژن میسازند، توسط دانشمندان کشف شدهاند.
محققان موفق به توسعه روشی شدهاند که میتواند تولید پلاستیکهای تجزیهپذیر را با استفاده از منابع تجدیدپذیر امکانپذیر کند. این روش از یک سیستم زیستی بهره میبرد که در آن میکروارگانیسمهای جداشده از مدفوع برای تولید پلیمرهای خاصی به کار گرفته میشوند.
ابرجامدها مواد عجیبی هستند که بهدلیل اثرات کوانتومی، رفتاری هم مانند جامد هم سیال دارند.
پژوهشگران آمریکایی یک سیستم رایانهای ابداع کردهاند تا به زنبورداران در تحلیل سلامتی کندوهای خود و انجام دادن اقدامات اصلاحی برای جلوگیری از فروپاشی کندوها کمک کنند.
دانشمندان شرکت بیوتکنولوژی Colossal Biosciences در حال تلاش برای احیای جانوران باستانی هستند؛ یا به عبارت دیگر مهندسی ژنتیکی حیوانات زنده با ویژگیهایی شبیه گونههای منقرض شده مانند ماموتهای پشمالو.
یک مطالعه جدید نشان داده است که چگونه مغز صداها، الگوهای گفتار و کلمات را به طور یکپارچه به مکالمات روزمره تبدیل میکند. محققان با استفاده از فناوری پیشرفته برای تجزیه و تحلیل بیش از 100 ساعت فعالیت مغز در طول بحثهای واقعی در طول زندگی، مسیرهای پیچیدهای که به ما امکان صحبت کردن میدهند را شناسایی کردهاند.
مطالعه نشان میدهد جویدن چوب ممکن است حافظه و آنتی اکسیدانهای مغز را تقویت کند.
یافتههای دانشمندان نشان میدهد یک ژن با پیدایش زبان گفتاری مرتبط است.
محققان چینی با موفقیت یک الماس بسیار سخت و کمیاب را که برای اولین بار در شهابسنگها کشف شده است، ساختهاند که نویدبخش کاربردهای صنعتی پیشرفته است.