» روانشناسی » برای زندگی بهتر » با این خوراکی ها به جنگ افسردگی بروید!
برای زندگی بهتر

با این خوراکی ها به جنگ افسردگی بروید!

۱۴۰۳/۱۰/۲۹ 107

مواد غذایی تند تاثیر فوق العاده ای در مقابله با حالات افسردگی دارند

 

جالب است بدانید که مواد غذایی تند تاثیر فوق العاده ای در مقابله با حالات افسردگی دارند. کاپسائیسین مهم ترین ماده فعال در آنهاست که تولید آندروفین را تحریک می کند و وضعیت روحیه را بهبود می بخشد.

افسردگی یکی از اختلالات روحی است که میلیون ها نفر در سراسر دنیا گرفتار آن هستند که ریتم زندگی مدرن، استرس و ناهماهنگی های هورمونی به ویژه در خانم ها مهم ترین علل این مشکل محسوب می شوند. هر کدام از ما ممکن است نوعی از مشکلات روحی را تجربه کرده باشیم که اگر به درستی مدیریت نشود می تواند کیفیت زندگی را تا حد بالایی تحت تاثیر قرار دهد.

وضعیت بد روحیه، غم شدید و عدم انگیزه در مورد امور مهم زندگی علائم نشان دهنده این مشکل هستند. با این حال، معمولا چنین حالاتی به تدریج پیشرفت می کنند تا به سمت بیماری جدی افسردگی برود که در این حالت درمان مشکل خواهد بود. (بیشتر بخوانید: راهکارهای عملی مقابله با افسردگی )

 

ارتباط با افراد شاد و خوش اخلاق، نگرش مطلوب به زندگی و گنجاندن ریز مغذی های اساسی در برنامه غذایی اولین اقدامات مؤثر در مقابله با این بیماری است. بعضی از خوراکی ها به دلیل ترکیب شیمیایی خاص، تاثیرات مثبتی بر مغز و به خصوص عملکردهایی دارند که تولید هورمون های حفظ وضعیت هیجانی را کنترل می کنند.

شیره نیشکر
این خوراکی مایع که از نیشکر به دست می آید حاوی مولکولی به نام اوریدین است که بر سیستم عصبی مرکزی و تعداد ناقل های عصبی تاثیر می گذارد و هدف آن کاهش علائم افسردگی خواهد بود. البته این خوراکی چندان در دسترس نیست. همچنین به دلیل مقدار زیاد شکر برای افراد مبتلا به دیابت و چاقی توصیه نمی شود.

دارچین
دارچین ادویه معطر و بی نظیری است که در تهیه انواع غذاها و دسرها جایگاه خاصی دارد می تواند با تنظیم سطح قند خون، با افسردگی مقابله کند. بسیاری از مردم نمی دانند که کاهش قند خون به طور جدی وضعیت روحیه را تغییر می دهد.

موز
طعم شیرین این میوه خوشمزه هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان دلچسب است. مهم ترین خاصیت موز مقدار بالای منیزیوم و پتاسیم است که این دو ماده معدنی ترشح کورتیزول که هورمون استرس است را کاهش می دهند.

جو دوسر سبوس دار
این ماده غذایی منبع طبیعی ویتامین های گروه B و فیبرهاست که فرایند هضم را تسهیل کرده و سطح قند خون را متعادل می کند که مانع از افزایش ناگهانی قند خون که معمولا عامل حالات تندخویی و تحریک پذیری است می شود. به علاوه، جو دوسر منبع طبیعی تریپتوفان است که این اسید آمینه برای تولید سروتونین ضروری خواهد بود. سروتونین ناقل عصبی در رفع حالات افسردگی محسوب می شود.

 

مقابله با افسردگی

ماهیهای دریایی برای مقابله با افسردگی توصیه می شوند

 

ماهی های دریایی
انواع ماهی های دریایی منبع اسیدهای چرب ضروری و پروتئین هایی هستند که علاوه بر کنترل وزن به حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی نیز کمک می کنند. این ماهی ها همچنین برای مقابله با افسردگی نیز توصیه می شوند زیرا کمبود نوعی از اسیدهای چرب موجود در آنها موجب تشدید علائم افسردگی می شود. این چربی ها که به طور طبیعی در بدن ساخته نمی شوند می تواند در کاهش علائم اضطراب، اختلالات خواب و ناراحتی عمیق مؤثر باشد. از جمله این ماهی ها می توان به ماهی آزاد، تن، ساردین و ماکرو اشاره کرد.

شکلات تیره
شکلات تیره که حداقل 65% کاکائو دارد یکی از بهترین خوراکی ها برای درمان افسردگی است. ترکیبات آنتی اکسیدانی آن در کنار مقدار بالای سلنیوم در تقویت حافظه، پیشگیری از پیری زودرس و بهبود روحیه مؤثر است. خوردن روزانه 32 گرم شکلات سطح کورتیزول را تا حد زیادی کاهش می دهد.

میوه های خشک
میوه های خشک منبع گیاهی امگا 3 هستند که این ریز مغذی های اساسی در مقابله با افسردگی و همچنین کاهش کلسترول و ناراحتی های قلبی عروقی نقش بسیار مثبتی دارند. یک مشت کم گردو یا بادام در طول روز برای بهره مندی از خواص این خوراکی ها کافی است.

فلفل
ادویه ها حاوی ترکیبی به نام کاپسائیسین هستند که محافظ قوی برای کاهش علائم افسردگی است زیرا این ماده فعال توانایی تحریک تولید آندروفین دارد که هورمون خوش اخلاقی محسوب می شود. انواع فلفل حاوی این ترکیب هستند.

سبزیجات سبز
سبزیجات سبز منبع غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که تاثیر مثبتی بر سیستم عصبی مرکزی و مغز دارند. به دلیل وجود ویتامین های گروه B، C و اسید فولیک این خوراکی ها می توانند استرس را کاهش دهند و با افسردگی و دیگر اختلالات روحی مقابله کنند.

منبع: قدس آنلاین/سلامت نیوز

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×