زندگینامه بزرگان دینی

زندگینامه بزرگان دینی

زندگینامه زید بن علی فرزند امام زین العابدین (ع)

۱۴۰۳/۱۲/۲۹0 27

در این مقاله از موزستان، با زندگینامه زید بن علی آشنا می شوید. «زید بن علی» فرزند امام زین العابدین علیه السلام، از چهره هاى معروف و درخشان خاندان پیامبر و فردی عالم، پارسا و شجاع بود. او در عصر خلافت هشام بن عبدالملک بر ضد حکومت امویان در کوفه قیام نمود و سرانجام به شهادت رسید. قیام او در برانگیختن احساسات مردم بر ضد دستگاه اموی - از جمله قیام عباسیان که منجر به سقوط بنی امیه شد - نقش مهمی داشت.

زندگینامه بزرگان دینی

آشنایی با زندگینامه سوسن مادر امام حسن عسکری (ع)

۱۴۰۳/۱۱/۱۳0 48

در این مقاله از موزستان، با زندگینامه سوسن مادر امام حسن عسکری (ع) آشنا می شوید. سوسن ملقب به سلیل یا حدیث، بنابر اعتقاد شیعیان، همسر علی النقی و مادر حسن عسکری، امام یازدهم شیعیان می باشد. او در ابتدا به عنوان کنیز وارد خانه محمد تقی شد و پس از مدتی به همسری علی النقی درآمد. سوسن پس از تولد حجت بن الحسن، به جده شهرت یافت.

زندگینامه بزرگان دینی

آیا می دانید نام اصلی امام زمان (عج) چیست؟

۱۴۰۳/۱۱/۰۸0 49

در این مقاله از موزستان، با نام اصلی حضرت مهدی آشنا می شوید. امام زمان (عج)، دوازدهمین امام شیعیان، به دلیل نقش مهم خود در آخرالزمان و غیبت طولانی، دارای القاب و نام های متعددی همچون مهدی، قائم، حجت، صاحب الزمان و ولی عصر است که هرکدام بیانگر ویژگی یا مقام خاص ایشان است. این القاب از روایات و آموزه های دینی سرچشمه گرفته و نشان دهنده جایگاه ویژه ایشان در اندیشه مهدویت است.

زندگینامه بزرگان دینی

چگونگی ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها

۱۴۰۳/۱۰/۰۲0 59

فاطمه زهرا (علیها السلام) در نزد مسلمانان برترین و والامقام ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار می‌باشد. از القاب حضرت فاطمه (س) می توان به زهرا، صدیقه، طاهره، راضیه، مرضیه، مبارکه، بتول‌ و... اشاره کرد.

زندگینامه بزرگان دینی

آشنایی با زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب

۱۴۰۳/۰۹/۳۰0 53

در این مقاله از موزستان، با زندگی نامه ابوطالب بن عبدالمطلب آشنا می شوید. عبدمناف یا عمران فرزند عبدالمطلب که به ابوطالب نیز شهرت یافته‌است، پدر علی بن ابی‌طالب و عموی محمد - پیامبر اسلام - است. او بزرگ خاندان آل ابی‌طالب است و منصب سقایت و رفادت از مهمانان کعبه را عهده‌دار بود. وی به جهت انتصاب به فرزند بزرگش طالب، به کنیه «ابوطالب» شهرت یافته است.

زندگینامه بزرگان دینی

آشنایی با زندگینامه ملا محسن فیض کاشانی

۱۴۰۳/۰۹/۰۴0 83

در این مقاله از موزستان، با زندگینامه ملا محسن فیض کاشانی محمد محسن فیض کاشانی، معروف به فیض کاشانی، فقیه، محدث، حکیم، و عارف شیعه مذهب دوره صفوی بود و در اواخر عمر خود توبه نامه و رسالاتی را به رشته تحریر در آورد و اخباری مسلک شد. نام او محمد محسن، مشهور به ملا محسن، و تخلص ایشان فیض بوده است. از جمله رسالات او در زمینه اخباری و اصولی، سفینة النجاة است.

زندگینامه بزرگان دینی

علت نبش قبر حضرت یوسف (ع) چه بود ؟

۱۴۰۳/۰۸/۰۴0 86

در این مقاله از موزستان، با علت نبش قبر حضرت یوسف (ع) آشنا می شوید. داستان زندگی حضرت یوسف (ع) تا جایی که در قرآن کریم آمده، به حکایت‌هایی از زیبایی، آزمون‌های الهی، بخشش و عفو ختم می‌شود. در این روایات، جزئیات دقیقی درباره زمان و علت مرگ ایشان ذکر نشده است.

زندگینامه بزرگان دینی

شرح شهادت امام رضا (ع) در منابع اسلامی

۱۴۰۳/۰۷/۰۸0 96

شرح شهادت امام رضا (ع) در منابع اسلامیدر روایتی از اباصلت آمده است: «مأمون، امام رضا (ع) را فراخواند و آن حضرت را مجبور کرد از انگور بخورد. آن حضرت به واسطه آن انگور مسموم شد.» درباره نحوه شهادت امام رضا (ع)، بیشتر عالمان شیعه و همچنین تعداد زیادی از علمای اهل سنت، قائل هستند که آن حضرت مسموم و شهید شده است. البته درباره عامل شهادت امام هشتم، اختلاف‌نظرهایی وجود دارد؛ اما قول مشهور […]

زندگینامه بزرگان دینی

فرزندان امام حسین (ع): ادامه‌دهندگان راه عاشورا

۱۴۰۳/۰۷/۰۶0 104

در این مقاله از موزستان، با تعداد و نام های فرزندان امام حسین (ع) آشنا می شوید. سومین امام شیعیان، امام حسین (ع)، به عنوان یکی از برجسته ترین شخصیت های تاریخ اسلام شناخته می شود. ایشان در واقعه کربلا به شهادت رسیدند و فرزندانشان نیز در این واقعه دردناک حضور داشتند و برخی از آنان نیز به شهادت رسیدند. در این مقاله، به معرفی فرزندان امام حسین (ع) و نقش آن ها در تاریخ اسلام می پردازیم.

زندگینامه بزرگان دینی

آیا می دانید چرا حضرت عیسی (ع) ازدواج نکردند ؟

۱۴۰۳/۰۷/۰۶0 105

در این مقاله از موزستان، به پرسش چرا حضرت عیسی (ع) ازدواج نکردند پاسخ داده شده است. این پرسش یکی از پرسش های رایجی است که در میان پیروان ادیان مختلف، به ویژه مسیحیت و اسلام مطرح می شود. پاسخ به این پرسش، نیازمند بررسی دقیق منابع دینی، تاریخی و فرهنگی است. در این مقاله، تلاش می شود با تکیه بر این منابع، به ابعاد مختلف این پرسش پرداخته شود.

زندگینامه بزرگان دینی

زندگینامه ابوثمامه صائدی یکی از شهدای کربلا

۱۴۰۳/۰۴/۲۸0 119

در این مقاله از موزستان، با زندگینامه ابوثمامه الصائدی آشنا می شوید. ابوثمامه صائدی یکی از یاران امام حسین (علیه‌السلام) است که در کربلا به شهادت رسید. ابوثمامه از یاران امام علی (ع) و از دلاوران عرب و شخصیت‌های سرشناس شیعه بود. وی در کربلا امام حسین (ع) را یاری کرد و سرانجام به شهادت رسید.

زندگینامه بزرگان دینی

حر بن یزید ریاحی که بود؟

۱۴۰۳/۰۴/۲۵0 121

حر بن یزید ریاحی از همراهان حسین بن علی در واقعه کربلا بود.   حر بن یزید ریاحی از همراهان حسین بن علی در واقعه کربلا بود. حر از خاندان معروف عراق و از رؤسای قبایل کوفیان بود. به‌درخواست ابن زیاد، برای مبارزه با حسین فراخوانده شد. او به سرکردگی هزار سوار برگزیده گشت. گفته‌اند وقتی از دارالاماره کوفه، با مأموریت بستن راه بر حسین بیرون آمد، ندایی شنید که: «ای حر! مژده باد تو […]

زندگینامه بزرگان دینی

عبدالله بن مسعود اولین کسی که قرآن را با صدای بلند تلاوت کرد

۱۴۰۳/۰۴/۰۷0 133

عبدالله بن مسعود صحابی پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) بود که سنت اسلامی او را بزرگترین مفسر قرآن زمان خود و دومین مفسر تاریخ می داند. او را کنیه ابو عبدالرحمن نیز می شناختند. در ادامه این مطلب موزستان شما را با زندگینامه عبدالله بن مسعود آشنا می کنیم.

زندگینامه بزرگان دینی

آشنایی با بزرگترین فرزند امام علی الهادی (ع): سید محمد بن علی الهادی (ع)

۱۴۰۳/۰۳/۲۰0 143

ابوجعفر محمد بن علی الهادی (ع) از نوادگان پیامبر اسلام (ص) و فرزند امام علی الهادی (ع) و برادر امام حسن العسکری (ع) بود. شاید برخی انتظار داشتند که او جانشین پدرش امام هادی (ع) شود، اما او پیش از او در شهر پادگانی سامرا در عراق درگذشت. حرم او که مکانی مقدس برای شیعیان اثنی عشری به حساب می آید، در سال 2016 مورد حمله مرگبار به زائران آن توسط شبه نظامیان سنی قرار گرفت.

زندگینامه بزرگان دینی

آشنایی با زندگینامه سوده بنت زمعه همسر دوم پیامبر (ص)

۱۴۰۳/۰۳/۱۸0 186

در این مقاله از موزستان، با زندگینامه سوده بنت زمعه همسر دوم پیامبر (ص) آشنا می شوید. سودة بنت زمعه همسر دوم حضرت محمد (ص) بعد از خدیجه بود و به عنوان «ام المؤمنین»، «مادر مؤمنان» شناخته می‌شد.

ابوبکر محمد بن سیرین: عالم برجسته اسلامی و پیشروی در تفسیر رؤیا

۱۴۰۳/۰۳/۰۵0 176

ابوبکر محمد بن سیرین، عالم برجسته اسلامی و مفسّر خواب در آغاز دوران اسلام بود. او در سال 654 میلادی در بصره، عراق به دنیا آمد و در سال 729 میلادی درگذشت. مشارکت های ابن سیرین در حوزه علمی اسلامی، به خصوص در زمینه تفسیر خواب، تأثیر برجسته ای در فرهنگ مسلمان داشته و هنوز هم مطالعه و ارجاع قرار می گیرد. در این مقاله موزستان، به بررسی زندگینامۀ ابن سیرین و مشارکت آن در حوزۀ علمی و تفسیر خواب پرداخته خواهد شد.

زندگینامه بزرگان دینی

زندگینامه زین الدین جُبَعی عاملی معروف به شهید ثانی

۱۴۰۳/۰۲/۲۶0 143

در این مقاله از موزستان، با زندگی نامه شهید ثانی آشنا می شوید. زین الدین جبعی عاملی (1506-1559 یا 911-965 قمری)، معروف به شهید ثانی، از علمای شیعه دوازده امامی در قرن دهم هجری بود. شهید ثانی در سال 965 هجری قمری، در مکه دستگیر شد و به سمت مرکز حکومت عثمانی حرکت داده شد، که در بین راه به شهادت رسید.

زندگینامه بزرگان دینی

چرا حضرت معصومه (س) ازدواج نکردند؟

۱۴۰۳/۰۲/۲۰0 128

فاطمه معصومه، دختر موسی بن جعفر (هفتمین امام شیعه) و نجمه خاتون است   فاطمه بنت موسی (1 ذی‌القعده 173 ه‍.ق – 10 ربیع‌الثانی 201) مشهور به فاطمه معصومه، فرزند موسی بن جعفر، هفتمین امام شیعیان دوازده‌امامی، و نجمه خاتون است. وی در دوران حکومت عباسیان و در خلافت هارون الرشید، امین و مأمون زندگی می‌کرد.   حضرت معصومه (س) در خانواده ای که سرچشمه علم و تقوا بود، متولد شد. بعد از شهادت امام […]

آشنایی با زندگینامه عزالدین یحیی

۱۴۰۳/۰۲/۱۸0 131

سید عزالدین یحیی، در دوره ی معاصر خود، ریاست نقیبان ری، قم و آمل را به عهده داشت. مشاهیر معاصر او، از وی به عنوان یک شخصیت باعظمت حرف می‌زنند و از پیوند او با زمامداران وقت و نفوذش در دستگاه اداری و سیاسی حکام سلجوقی، سخن گفته‌اند. سرانجام، او در فتنه ی خوارزمشاهیان به شهادت رسید.

زندگینامه بزرگان دینی

عمر حضرت نوح (ع): ابهامات و تفاسیر مختلف

۱۴۰۳/۰۲/۱۷0 201

در این مقاله از موزستان، عمر حضرت نوح (ع) مورد بررسی قرار گرفته است. عمر حضرت نوح (ع) یکی از موضوعات مورد بحث در تاریخ و متون مذهبی است. در منابع مختلف، اعداد متفاوتی برای عمر ایشان ذکر شده که اختلافات زیادی را به وجود آورده است. در این مقاله، به بررسی این اعداد، تفاسیر مختلف و ابهامات موجود در این زمینه می‌پردازیم.

×